Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 41 až 50 z celkem 52 článků.
545_20201204_151843.jpg

Medaile s Židenicemi by byla krásnou tečkou za kariérou, říká v rozhovoru Martina Valehrachová

Nejvíce startů v židenickém dresu v základní části Extraligy žen. Osmé místo v počtu odehraných zápasů v základní části v historii ženské nejvyšší soutěže. 13 let v Židenicích. Tato úctyhodná bilance patří obránkyni A-týmu Martině Valehrachové. Její kariéru sice provází zranění, přesto zůstává pozitivně naladěna a těší se na další florbalové výzvy.

539_20201104_081602.jpg

Chci vychovávat nejen výborné hráčky, ale také poctivé, férové a slušné osobnosti, říká v obsáhlém rozhovoru trenérka Monika Chromá

Velkého úspěchu dosáhla v soutěži Díky, trenére o nejlepšího mládežnického trenéra roku 2020 židenická trenérka Monika Chromá. I přes velkou konkurenci se prozatím probojovala do nejlepší osmičky trenérů, kteří v polovině ledna budou bojovat o celkové prvenství. V obsáhlém rozhovoru se dozvíte, jak zatím soutěž probíhala, jaký je to pocit mít svůj vlastní billboard, ale také co je jejím cílem do budoucna.

535_20201027_141555.jpg

ROZHOVORY: ředitelka Lenka Tuzová a Petr Bednář o spolupráci s klinikou NeoVize

Zrak a péče o něj je pro sportovce klíčový, o čemž jste se přesvědčili v obsáhlém rozhovoru z minulého týdne. Florbal Židenice si důležitost tohoto tématu v plné míře uvědomuje a snaží se svým členům nabídnout komplexní péči, což se daří díky spolupráci s oční klinikou NeoVize. I tentokrát vám přinášíme rozhovor, tentokrát s ředitelkou kliniky Lenkou Tuzovou, vyzpovídáme i útočníka mužského áčka Petra Bednáře, který nedávno na klinice podstoupil operaci.

534_20201023_083744.jpg

DynaOptic: Jak oči vedou tělo - část II.

V první části rozhovoru se zakladatelem společnosti DynaOptic Radovanem Knapem jsme se zaměřili na smysl programů DynaOptic, ale také na vliv užívání elektroniky na výkony sportovců. V dnešním díle se dozvíte, jak probíhá proces při vstupu do programu, kteří známí sportovci a kluby s DynaOptic již spolupracují a své zkušenosti předají brankářky A-týmu žen Lenka Remešová a Karolína Krištofová.

533_20201021_165317.jpg

DynaOptic: Jak oči vedou tělo - část I.

Florbal Židenice udělal před loňskou sezonou velký krok kupředu, když se domluvil na spolupráci se společností DynaOptic. Cílem spolupráce je pomoci hráčům a brankářům ke zlepšení zraku a pozornosti, ale také zvýšení povědomí o vlivu neurovizuálního systému a kognitivních funkcí ve sportovním, ale i běžném životě. V následujících dnech vám přineseme dvě části rozhovoru, ve kterých se společně se zakladatelem Radovanem Knapem zaměříme na vliv dnešní doby elektronické na soustředěnost a pozornost, na dosažení maximálního potenciálu sportovce díky tréninku mozku a zraku. Dozvíte se, jak probíhá vstupní proces do programu, kteří známí sportovci či kluby s DynaOptic spolupracují, a o své zkušenosti se podělí brankářky A-týmu Lenka Remešová a Karolína Krištofová.

499_20200825_072622.jpg

Je neuvěřitelné, kam se klub za ty roky posunul, říká v rozhovoru prezident Jiří Starý

Jiří Starý byl u zrodu Florbalu Židenice v roce 2002, kdy se s partou kamarádů rozhodl založit florbalový oddíl. Postupem času se však v Židenicích vytvořila velká florbalová organizace, která do sezony 2020/21 přihlásila úctyhodných 23 týmů. V rozhovoru se dozvíte, co říká právě na tento progress, ale také jaké změny se udály během karantény, jaké má trenérské plány do nové sezony nebo co dělá ve svém volném čase.

497_20200722_142255.jpg

Rozhovor s novou kondiční trenérkou A-týmu žen Sylvou Hřebíčkovou

Velká změna nastala před letní přípravou u A-týmu žen. Vedení klubu se totiž na spolupráci domluvilo s trenérkou Sylvou Hřebíčkovou, která do týmu přinesla zcela jiný přístup k přípravě. V rozhovoru se například dozvíte, jaká je její filozofie, čeho by chtěla s děvčaty docílit nebo jak často hráčky trénují.

494_20200715_131326.jpg

I přes patrný progres pořád nejsme tam, kde bych si přál být, říká nový kondiční trenér mládeže Jaroslav Čížek

Mládežnické kategorie zažívají oproti dřívějším sezonám velkou změnu. Dorostenky, juniorky, dorostence a juniory si totiž pod svá křídla vzal kondiční trenér Jaroslav Čížek, který do Židenic dorazil v průběhu letošní sezony. Co je jeho cílem u mládeže, ale také u mužského týmu, prozradil v následujícím rozhovoru.

487_20200610_152218.jpg

Důležité nejsou jen výsledky, ale rozvoj hráčů a zlepšování jejich dovedností, říká Jitka Drápalová

V dalším rozhovoru jsme si vzali na paškál židenickou odchovankyni, kapitánku A-týmu žen a současnou sportovní manažerku klubu Jitku Drápalovou. Dozvíte se, co se u extraligového áčka změnilo oproti dřívějším neúspěšným sezonám, jak vypadají přípravy na nový soutěžní ročník, ale také jaké jsou její plány z pozice sportovní manažerky klubu.

486_20200603_152404.jpg

V příští sezoně chceme zabojovat o postup, hlásí vedoucí mužů Filip Zelníček

Velká neznámá. Tak se vloni v létě dala označit nadcházející sezona mužů. Tým si prošel několika výraznými změnami, a tak bylo otázkou, jak si v dalším ročníku povede. Pořekadlo „všechno zlé je k něčemu dobré“ se však potvrdilo i v tomto případě. Muži po letní přeměně ožili a v Jihomoravské lize se nakonec umístili na 5. příčce.