Zobrazeno 1 až 10 z celkem 21 článků.
487_20200610_152218.jpg

Důležité nejsou jen výsledky, ale rozvoj hráčů a zlepšování jejich dovedností, říká Jitka Drápalová

V dalším rozhovoru jsme si vzali na paškál židenickou odchovankyni, kapitánku A-týmu žen a současnou sportovní manažerku klubu Jitku Drápalovou. Dozvíte se, co se u extraligového áčka změnilo oproti dřívějším neúspěšným sezonám, jak vypadají přípravy na nový soutěžní ročník, ale také jaké jsou její plány z pozice sportovní manažerky klubu.

479_20200411_174013.jpg

Zapoj se do Dračí výzvy

Florbalová sezona skončila předčasně. Sportovní haly a tělocvičny zejí prázdnotou, a nejen sportovci musejí v rámci opatření zůstat doma. Abychom se i nadále udržovali ve formě a v kondici, nezbývá nám nic jiného než využít domácího prostředí. Udělejte si prostor, chopte se florbalky a pusťte se s námi do Dračí výzvy!

477_20200411_173307.jpg

Dračice vezou z Prahy vedení 2:0 v sérii

Sezona "ještě nikdy v historii" pokračuje. Ženy po úvodních dvou utkáních čtvrtfinálové série vedou 2:0. Poprvé v nejvyšší soutěži dokázaly zvítězit mezi mantinely jihoměstské haly, porazit Ivanti Tigers Jižní Město v základní hrací době a zároveň dvakrát za sebou otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

472_20200411_170643.jpg

Ve čtvrtfinále se ženy utkají s Tigers

Úspěšné zakončení základní částí vítězstvím v Liberci (3:6) a pak už jen napjaté sledování, jak dopadne letošní Výběr soupeřů. K1 Florbal Židenice měly jistotu, že z páté příčky budou mezi "lovenou" zvěří. Nakonec si je žádný z prvních třech celků nevybral. Ve čtvrtfinále se tak utkají se čtvrtým celkem základní části: Ivanti Tigers Jižní Město.

migrated_520.jpg

Ženy v divoké přestřelce porazily Bohemians, po prohře s Tatranem mají už pouze teoretickou šanci na TOP 4

Židenice se až do této neděle na dálku přetahovaly o čtvrtou příčku s pražskými Tigers. V neděli 9. 2. výhrou nad Bohemians stále žhavily naději na to vyhnout se týmům z čela tabulky. Nicméně po ztrátě s pražským Tatranem má brněnský celek už jen teoretickou šanci na schůdnějšího soupeře pro play-off. A to i přesto, že do konce základní části zbývají ještě dvě utkání. Židenice tak s největší pravděpodobností budou muset čekat, který z týmů po nich při výběru šáhne.

migrated_519.jpg

Ženy nevyužily šanci na čtvrté místo

V sobotu se ženy vypravily do hlavního města pokusit se oplatit Ivanti Tigers Jižní Město těsnou porážku z prvního vzájemného zápasu. Zároveň tento zápas přinášel možnost posunout se na čtvrté místo, které při blížícím se výběru týmů pro čtvrtfinále znamená, vyhnout se celkům ze špice tabulky. Dračice bohužel zápas nezvládly a podlehly pražskému týmu 7:10.

migrated_516.jpg

Lucie Suchánková: Recept na Bohemku? Dát o branku více

Tak trochu mimo záři reflektorů a především na poslední chvíli. K1 Florbal Židenice před koncem přestupního období v polovině ledna přivedl posilu. Ke kádru aktuálně pátého týmu extraligy žen se připojila obránkyně Lucie Suchánková, která přišla na hostování z Vítkovic. Jednadvacetiletá odchovankyně hranického florbalu v židenickém dresu debutovala v odvetě proti Bulldogs Brno.

migrated_509.jpg

Ženy v Hodoníně rozdrtily Panthers Praha

Již druhé výjezdní utkání v této sezóně má za sebou extraligový tým žen. Po úspěšných Návratech domů na Vsetíně vyrazily Dračice do Hodonína, kde se utkaly s pražským celkem Panthers. Po nepříliš povedené první třetině se Židenicím vydařilo druhé dějství, ve kterém nasázely hned devět branek, a dokráčely si tak k pohodlným třem bodům.

migrated_505.jpg

Ženy načaly rok 2020 vítězstvím s Jičínem

Po zimní přestávce se v neděli 5. ledna vrátila do Brna Extraliga žen a pro Židenice to byl návrat vítězný. Tým KM automatik FBK Jičín porazily jednoznačně 7:2. Klíčem k úspěchu byla tentokrát první třetina, kterou ženy ovládly 4:0, a i díky tomu se posunuly už na 5. místo.