Zobrazeno 11 až 20 z celkem 21 článků.
migrated_499.jpg

Předvánoční dvojzápas přinesl 3 body

Po delší pauze způsobené reprezentační přestávkou, absolvovaly ženy před svátky víkendový dvojzápas. V pátek večer přijely do Brna mistrovské Vítkovice a v neděli se pro změnu ženy vypravily do Olomouce.  Oba zápasy přitom dopadly podle předzápasových očekávání. Ženy získaly 3 body, potom co podlehly Vítkovicím 3:7 a porazily Olomouc 4:2. Přelom roku tak stráví na 6. místě, které by zajišťovalo postup play-off.  

migrated_496.jpg

Peter Pucher se stal asistentem u A-týmu žen

Extraligový tým K1 Florbal Židenice získal velkou posilu do realizačního týmu. Hlavní trenérku Petru Prouzovou a asistenta trenéra Jiřího Starého na lavičce doplnil Peter Pucher.

migrated_484.jpg

Ženy zaskočily ostravského favorita

Do Brna podruhé v této sezóně zavítaly hráčky FBC ČPP Ostrava. V prvním poměřování sil v rámci pohárového utkání vyhrála Ostrava rozdílem třídy, a ukončila tak židenickou pouť letošním ročníkem. FBC se navíc nachází na třetím místě tabulky, a ženy ze severu tak logicky byly favority nedělního klání. Fanoušci ale byli svědky židenické výhry 7:4, kterou hráčky zaskočily favorita, a vrátily tak Ostravě kromě pohárového utkání i těsnou prohru z 1. kola.

migrated_467.jpg

Skvělý výkon proti Chodovu na body nestačil

Desáté extraligové kolo znamenalo další výjezd do Prahy, kde ženy vyzvaly aktuálně druhý tým tabulky – FAT PIPE FLORBAL CHODOV. Hráčky Chodova plní roli jednoho z favoritů na titul, hořkost porážky zatím poznaly jen s úřadujícími mistryněmi z Vítkovic. Židenice po dvou porážkách v řadě dlouho vzdorovaly, nakonec však Chodov potvrdil roli favorita a vyhrál 5:3.  

migrated_471.jpg

Vítězná derniéra Lenky Novotné

Polovina základní části a konec. Obránkyně Lenka Novotná míří do Vítkovic, se kterými letos v dubnu získala mistrovský titul. Svou současnou štaci v Židenicích zakončila v sobotu výjezdním utkáním na Vsetín, kde pomohla k vítězství nad Crazy girls FBC Liberec 9:3. Už dlouho předtím ale bylo jasné, že elitní obránkyně Židenice opustí a zamíří na dlouhodobé hostování do 1. SC Tempish Vítkovice.

migrated_466.jpg

Ženy neudržely vedení a ze zápasu s Tatranem berou pouze bod

V 9. kole florbalové Extraligy žen se hostujícímu týmu Tatran Střešovice podařilo vybojovat na půdě domácích Židenic dva body za vítězství 5:4 po nájezdech. Domácí hráčky přitom vedly ještě pět minut před koncem 4:3.  

migrated_456.jpg

Židenice ovládly historicky první městské derby

V sobotu patřila sportovní hala Vodova městskému derby. V rámci 7. kola Extraligy žen změřily síly hráčky K1 Florbal Židenice a Bulldogs Brno. Duel přilákal do hlediště bezmála tři stovky fanoušků, kteří vytvořili úžasnou atmosféru. Židenice si brzo vypracovaly vedení a i díky dlouho neprůstřelné Lence Remešové ovládly městské derby. Staly se tak „Královnami Brna.“ Minimálně tedy do 1. února, kdy oba týmy v soutěži čeká druhý vzájemný duel.

migrated_457.jpg

Slibný úvod k vítězství nevedl. Ženy padly s Bohemians

Sváteční duel se nepovedl podle představ. A to i navzdory slibnému úvodu. V přímém souboji o páté místo zvítězily hráčky FbŠ Bohemians, které oproti Židenicím dokázaly využít své šance. Alespoň malou útěchou byl při výsledky 10:5 hattrick Martiny Indrové.  

migrated_450.jpg

Preview: První brněnské derby v Extralize žen

Sportovní svět zná řadu třaskavých derby. Sparta se Slavií, Manchester United se City, Liverpool s Evertonem, Žabiny s KP. A pak...Židenice s Bulldogs. Vůbec poprvé se navíc tyto dva týmy potkají v rámci nejvyšší soutěže žen.