JuniorkyČlánky

Zobrazeno 1 až 10 z celkem 16 článků.
494_20200715_131326.jpg

I přes patrný progres pořád nejsme tam, kde bych si přál být, říká nový kondiční trenér mládeže Jaroslav Čížek

Mládežnické kategorie zažívají oproti dřívějším sezonám velkou změnu. Dorostenky, juniorky, dorostence a juniory si totiž pod svá křídla vzal kondiční trenér Jaroslav Čížek, který do Židenic dorazil v průběhu letošní sezony. Co je jeho cílem u mládeže, ale také u mužského týmu, prozradil v následujícím rozhovoru.

491_20200625_134553.jpg

Juniorky ovládly OpenGame 2020, dařilo se i ostatním kategoriím

Osm kategorií reprezentovalo židenické barvy na dalším ročníku brněnského turnaje OpenGame 2020. Největší úspěch zaznamenaly juniorky, které celým turnajem propluly bez prohry, a zaslouženě získaly zlaté medaile. Dařilo se i mladším žákyním a elévkám, které se v chlapeckých kategoriích rozhodně neztratily.

484_20200528_140128.jpg

I přes brzké vyřazení v play-off jsem na holky pyšný, říká o uplynulé sezoně juniorek trenér Zdeněk Frank

První liga juniorek je jednou ze soutěží, která se kvůli koronavirové pandemii nestihla dohrát do konce. Putování židenických hráček nejvyšší juniorskou soutěží však skončilo ještě před zrodem této neobvyklé krize spojené s nemocí Covid-19. V první fázi play-off totiž v obou utkáních nestačily na Plzeň, a se sezonou se tak musely rozloučit. Trenér Zdeněk Frank je na své hráčky pyšný, ale brzké vyřazení je pro něj zklamáním.

483_20200527_080848.jpg

Soustředění v Jedovnicích proběhne i letos!

Máme dobrou zprávu pro všechny členy našeho klubu. Na základě postupného uvolňování vládních opatření jsme se rozhodli uspořádat letní akce včetně mládežnických soustředění v Jedovnicích.

479_20200411_174013.jpg

Zapoj se do Dračí výzvy

Florbalová sezona skončila předčasně. Sportovní haly a tělocvičny zejí prázdnotou, a nejen sportovci musejí v rámci opatření zůstat doma. Abychom se i nadále udržovali ve formě a v kondici, nezbývá nám nic jiného než využít domácího prostředí. Udělejte si prostor, chopte se florbalky a pusťte se s námi do Dračí výzvy!

migrated_522.jpg

Pražská utkání juniorkám nevyšla. V play-off narazí na šestou Plzeň

V oslabené sestavě způsobené jarními prázdninami vyjely juniorky na dvojutkání do Prahy. V sobotu se po obědě postavily silným Bohemians a v neděli dopoledne nastoupily proti Black Angels. Obě střetnutí juniorkám výsledkově nevyšly, a tak se do Brna vrátily s prázdnou. V následném losování si Dračice vybrala Slavia Plzeň, se kterou o víkendu svedou souboj o čtvrtfinále.

migrated_511.jpg

Juniorky i podruhé v sezóně prohrály městské derby

Netradičně pouze jeden zápas měly na programu juniorky během uplynulého víkendu. Nebyl to však ledajaký zápas. Na domácí hale VUT se totiž utkaly s brněnským konkurentem Bulldogs. V oslabené sestavě nakonec juniorky svému soupeři nedokázaly vzdorovat, a podruhé v sezóně v derby prohrály.

migrated_506.jpg

Proti Jablonnému a Jihlavě vybojovaly juniorky pět bodů

Juniorky odehrály během uplynulého víkendu další dva zápasy 1. ligy juniorek, tentokrát se na domácí půdě utkaly s týmy TJ Jablonné nad Orlicí a FBŠ Jihlava. Obě utkání byly poměrně vyrovnané, ale nakonec se z bodů radovaly židenické Dračice.

migrated_503.jpg

Židenická mládež vyrazila na PFC 2020

Mládežnický florbalový turnaj Prague Floorball Cup je rok od roku oblíbenější akcí, na kterou zajíždí spousta mládežnických družstev. Stejně jako v předchozích letech vyrazila do Prahy i řada židenických týmů, konkrétně elévky, elévové, mladší žákyně, mladší žáci, starší žáci, dorostenci, dorostenky a také juniorky. V tomto souhrnu se dozvíte, jak si jednotlivé kategorie vedly a které týmy vybojovaly medaile.